САЩ излизат от договора "Открито небе"

От днес Съединените щати прекратяват участието си в договора "Открито небе". На 22 ноември изтича срокът на уведомлението на Вашингтон за излизането им от споразумението. Повод за стъпката според американската страна са "нееднократните нарушения от страна на Москва".

Русия определи действията на Съединените щати като такива, които разрушават международната система за контрол на въоръженията. Те предизвикаха реакцията и на много други държави и организации, като се появиха призиви за преосмисляне. 

Джо Байдън може да преразгледа плановете на Тръмп за изтегляне на американските войници от Германия

Договорът "Открито небе" дава право на страните по него да извършват взаимни облитания на териториите си по определени квоти, като получената информация се събира в обща база данни. 

Тя се ползва от над 30 държави, включително и от България, припомни БНР.

Коментари

 1. 2020.11.22 | 12:18
  Тръм излиза и от политиката през януари.
 2. 2020.11.22 | 10:24
  Задокеанските джендъри и техните европейски помияри заградиха Русия отвсякъде с бази и рано или късно ще изядат руският юмрук, както винаги до сега и тогава руския ботуш ще стъпи в цялата Европа.
  1. 2020.11.22 | 12:05
   ти сега ли откри че русия отвсякъде е обградена с нормални държави и дори турция е по предвидима и нормална и е щяла да ни даде свобода още след кримската война 1856г като на сърбия и румъния но руснаците не са го желали заради т н ИЗТОЧЕН БЪПРОС или желанието им да са на босфора т е ТЕ да са в БЪЛГАРИЯ затова ни обявяват война 44г затова и избиват цвета на нацията в мирно време
  2. 2020.11.22 | 10:50
   Леле колко си зле! По-добре не се мъчи, ами опъвай примката у нужнико на дворо!
  3. 2020.11.22 | 10:37
   Ще доживееш да видиш сблъсъци по китайско-финландската граница....
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет