Джо Байдън може да преразгледа плановете на Тръмп за изтегляне на американските войници от Германия

  • 17 ноември 2020 17:10

  • 943
  • 1
Джо Байдън може да преразгледа плановете на Тръмп за изтегляне на американските войници от Германия
© gettyimages

Избраният за президент на САЩ Джо Байдън може да ревизира обявените през лятото от президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския планове за значително съкращаване на американското военно присъствие в Германия, заяви днес германският министър на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер, цитирана от Ройтерс.

"По време на предизборната кампания чухме от демократите, че искат да проучат тези планове много щателно. Най-малкото има шанс тези планове да бъдат променени. Предстои да видим дали това означава решението да бъде изцяло отменено или само коригирано в някои части", каза министърът.

Германия изтегля част от контингента си от Ирак

Европа няма да може да се грижи за сигурността си без помощта на САЩ и НАТО през следващите десетилетия, отбеляза Крамп-Каренбауер, отхвърляйки идеята на френския президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на за европейска стратегическа самостоятелност.

"Идеята за стратегическа автономия на Европа отива твърде далеч, ако храни илюзията, че можем да гарантираме сигурността, стабилността и благополучието на Европа без НАТО и САЩ", заяви тя. "На Европа ще са нужни десетилетия да изгради конвенционална и ядрена военна мощ, която да компенсира сегашният принос на САЩ и НАТО за сигурността на блока", добави министърът.

Всякакви решения за изтегляне на войските от Афганистан трябва да се основават на обстоятелствата на място. Мирните преговори, които са в ход в Афганистан, още не са донесли желаните от всички нас резултати, отбеляза тя на фона на известна несигурност за бъдещата роля на Вашингтон в Афганистан в периода на предаването на властта в САЩ след изборите. "Всички ние в НАТО се договорихме, заедно със САЩ, че каквото и да било съкращаване на войските или пълно изтегляне трябва да се базира на условия, надеждно дефинирани в мирно споразумение", подчерта Крамп-Каренбауер.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
943 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Войви

2020.11.18 | 21:04

1
Франция и Германия с парите от хранителните вериги от бившия соц. могат да купят от Иран и Турция пушкала? Ха Ха....

Добави коментар

Водещи новини