Тръмп готви да обяви „преждевременна“ победа, дори да не е истина

  • 02 ноември 2020 18:03

  • 1727
  • 3
Тръмп готви да обяви „преждевременна“ победа, дори да не е истина
© Getty Images

Разкрития от близкия кръг хора около американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския сочат, че 45-ият президент на САЩ се готви да манипулира резултатите чрез неверни твърдения, които да обезсърчават избирателите, съобщи Axios, позовавайки се на свои източници.

Според изданието, информацията е на хора от близкото му обкръжение, които са били преки свидетели на думите на Тръмп, че ще обяви „победа“ предварително, дори ако само изглежда, че отиват натам нещата. 

„Туитър“ ще следи за фалшиви новини по време на изборите в САЩ

От няколко седмици, твърдят източниците на разследването на Axios, Тръмп говори за това как ще се качи на подиум (все още не е избрал къде да бъде това) и ще се похвали, че е преизбран, дори да няма официални резултати. С това той може да демотивира останалите все още негласували евентуални поддръжници на опонента му Байдън. Според американското избирателно законодателство обаче подобна маневра се счита за федерално престъпление и не е ясно, ако Тръмп наистина изпълни заканата си, как ще се процедира след това. 

Мнозинството анализатори се обединяват около мнението, че вечерта на изборния ден (3 ноември) Тръмп ще се появи в Пенсилвания.

Предположенията са, че именно там ще има сериозни промени в резултатите, веднъж излезли и преброяванията от гласовете по пощата. 

Сериозни са опасенията от вълна от насилие от привържениците на Тръмп, ако веднъж той каже: „Спечелихме!“, а след това го опровергаят. Това може да засили чувството на феновете му за „подмяна“, „манипулация“ и „фалшификация“, макар и всичко да е легитимно. 

Не веднъж и два пъти се говори в публичното пространство за очаквани вълни от насилие, ако Тръмп загуби. Освен това в последната си публична проява той „се похвали“ с това, че негови привърженици са нападнали предизборен автобус на опонента му Байдън в Тексас и са демонстрирали насилие спрямо шофьора и пътниците. Макар Тръмп да се хвали със случката, тя е квалифицирана като престъпление и се разследва от ФБР, съобщи списание Rolling Stone. 
 

Последвайте канала на

Novini.bg
1727 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
КОВИД19-23

2020.11.02 | 19:33

2
АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ СРЕЩУ ТРЪМП!
Че ядеш уя

2020.11.02 | 20:10

3
да знаеш!

2020.11.02 | 18:23

1
Боже Господи какви глупости се пишат по тези сайтове. Какви глупости.

Добави коментар

Водещи новини