Тръмп тръби, че COVID доминира новините, за да подкопава кампанията му

Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, когото опонентите му обвиняват, че досега не е изразил дори и веднъж съболезнованията си или загрижеността си към семействата на над 220 000 загинали американци, използва основния си комуникационен канал – Twitter, за да изрази мнението си, че медиите пишат и говорят за COVID-19, само за да го злепоставят. 

Guardian отбелязва: „Тръмп настоява на безпочвените си твърдения, че основните медии единствено използват болестта като „заговор срещу шансовете му да бъде преизбран“. 

Тръмп публикува в Twitter оплакване от… Twitter, че налагат цензура на разследване на приближения до неговата партия New York Post срещу опонента му в президентската надпревара Джо Байдън. Разследването обаче не е подкрепено с доказателства, а от вестника мълчат по въпроса дали има реална следа или само „примамка“ за привличане на вниманието и това е причината Twitter да спре разпространението на новината, защото я квалифицира като потенциално фалшива новина, която може да навреди на хода на изборите. 

Относно отразяванията на COVID, Тръмп пише: „Covid, Covid, Covid е единният рефрен на медиите за фалшиви новини. Няма да говорят за нищо друго до 4 ноември (ден след изборите – бел. ред.)".

 

Междувременно в САЩ броят на хоспитализирани с COVID пациенти е нараснал с 46% за месец. 26 щата са пред нов рекорд по нови заразени, повече от 500 000 нови случаи има само през последната седмица. 

Вчера пък бившият президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият се пошегува, че Тръмп „завижда на COVID“, заради медийното отразяване, защото вирусът получава повече внимание от Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския. Също така го критикува за личната му небрежност към заразата, заявявайки, че лично е превърнал Белия дом в „гореща зона“ на зараза. 

Междувременно артисти, писатели, комици и хора на културата и изкуството продължават да отбелязват липсата на емпатия у Тръмп и това, което те определят като егоизъм в лицето на над 220 000 загинали и техните семейства. 

Кралят на ужаса Стивън Кинг написа в Twitter: „Тръмп е бесен на COVID, защото му пре**ава избирателната кампания, а не защото 225 000 американци умряха от него. Какъв тъпак.“  


 

...

Коментари

  1. 2020.10.28 | 20:12
    и да поиска събиране на вземане, за което не разполага с какъвто и да било документ, или на практика се допуска процедурата да стартира на основание на твърдение, неподкрепено с доказателства, допълни омбудсманът
    1. 2020.10.28 | 20:15
      аз ли да им ги броя или има дpyги желаещи
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет