Тръмп искал да издигне дъщеря си Иванка за вицепрезидент

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския неведнъж е обсъждал със съветници възможността дъщеря му Иванка да е кандидатът му за вицепрезидент по време на предизборната кампания през 2016 г., предаде ТАСС, цитирайки агенция Блумбърг.

Тя на свой ред се позовава на информация, съдържаща се в книга на бившия заместник-ръководител на предизборния щаб на Тръмп Рик Гейтс. Според книгата, екземпляри от която са били доставени на агенция Блумбърг, Тръмп е знаел за негативното отношение на някои представители на Републиканската партия към него и е искал кандидат за вицепрезидент да бъде човек, на когото може да има пълно доверие.

"Мисля, че това трябва да е Иванка. . . Тя е умна, красива, и хората ще я обичат", заявил милиадерът по време на едно от обсъжданията за това кой да е кандидатът му за вицепрезидент.

Тръмп е настоявал за Иванка, докато самата тя отхвърлила тази възможност, пише в книгата на Гейтс.

Син на Тръмп: От "Ню Йорк таймс" са представили селективна картина на данъчните декларации на баща ми

Разгледани били и варианти кандидат за вицепрезидент да бъде бившият държавен секретар на САЩ Кондълиза Райс или Боб Коркър, по това време е сенатор от щата Тенеси. И двамата обаче отказали предложението.

В книгата на Гейтс се отбелязва, че първоначално Тръмп е имал резерви към кандидатурата на Майк ПенсМайк ПенсМайкъл Ричард "Майк" Пенс е настоящият вицепрезидент на САЩ и, защото той е подкрепял сенатора от Тексас Тед Круз по време на първичните избори на републиканците. Впоследствие обаче Тръмп е бил впечатлен от решителността и увереността на Пенс, проявили се особено ярко в критиките му по адрес на Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 - кандидатката на Демократическата партия за президент на САЩ на изборите през 2016 г., отбелязва БТА.
 

Коментари

 1. 2020.09.28 | 18:54
  ТАСС, цитирайки агенция Блумбърг на партия джаскат, този Тръмп направо го правят мармалад
  1. 2020.09.28 | 20:33
   Първо.Вземи да пишеш по-свързано да те разбереме горе-долу.Второ.Блумберг го знаеме що за птица е,и го направиха на мармалад на първичните избори.Чудеше се каде да се скрие,добре че е джудже та някои не видяха тази излагация.''
 2. 2020.09.28 | 18:59
  Бюумбърг джаска на партия с руснаците и ТАСС срещу тръмп
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет