Син на Тръмп: От "Ню Йорк таймс" са представили селективна картина на данъчните декларации на баща ми

Син на президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския обвини в. "Ню Йорк таймс", че е описал "селективна картина" на платените от баща му данъци в бомбастичния си разследващ материал, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Разбира се, че "Ню Йорк таймс" го правят, те представят селективна картина в деня преди дебатите, за да опитат да дадат на Джо Байдън нещо, за което да се захване", каза Доналд Тръмп-младши пред телевизия "Фокс нюз".

Утре ще се състои първият предизборен дебат между президента републиканец и съперника му демократ на изборите на 3 ноември.

Вчера "Ню Йорк таймс" писа, че през 2016 и 2017 г. Тръмп е платил едва по 750 долара данъци на федералната хазна, а през 10 от предходните 15 години - нищо, защото е загубил много повече пари, отколкото е спечелил. Американският всекидневник твърди, че разполага с данъчни декларации на президента за период от над две десетилетия.

Неплатените данъци ще струват скъпо на Доналд Тръмп?

Макар самият Тръмп да определи публикацията като "фалшива новина", синът му не отрече числата в нея, а вместо това изрази недоволство, че тя не включва данните за други данъчни плащания.

"Баща ми е платил данъци за десетки милиони", каза Тръмп-младши пред "Фокс нюз". Той добави, че има години, "в които получаваш данъчни кредити на исторически равнища".

Според Тръмп-младши публикацията не отчита платени от баща му данъци върху доходите и недвижимо имущество. "Тя не включва толкова много неща, за които той винаги е плащал данъци, при положение че всяка година той дава и работа на хиляди хора", заяви синът на американския президент.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет