Тръмп почете паметта на съдия Рут Бейдър Гинсбърг

  • 24 септември 2020 19:03

  • 580
  • 0
Тръмп почете паметта на съдия Рут Бейдър Гинсбърг
© Getty Images/Guliver

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския почете паметта на съдийката от Върховния съд на Съединените щати Рут Бейдър Гинсбърг, като запази минута мълчание пред ковчега ѝ, изложен пред сградата на Върховния съд на САЩ, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Президентът носеше черна предпазна маска и бе придружен от съпругата си Мелания.

След секундите на мълчание, запазени от Тръмп в памет на Гинсбърг, събрали се пред съда хора започнаха да изразяват недоволството си от американския президент.

Множеството не бе твърде многобройно, но сцената е доказателство за напрежението, който цари във Вашингтон, отбелязва Франс прес. "Уважете нейното желание", провикнаха се неколцина, имайки предвид последната воля на Гинсбърг мястото ѝ във Върховния съд да не бъде заето от нов съдия преди встъпването в длъжност на новоизбрания президент през януари догодина.

Почина старшият член на Върховния съд на САЩ Рут Гинсбърг

"Моето най-искрено желание е мястото ми да не бъде заето от нов човек, преди новият президент да встъпи в длъжност", се казва в изявление, което съдийката е продиктувала на внучката си Клара Спера няколко дни преди смъртта си.

Президентът на САЩ изрази съмнения доколко достоверна е тази информация. "Не знам дали тя го е казала", заяви той.

Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския ще обяви номинацията си за приемник на Гинсбърг събота следобед в Белия дом.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
580 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини