Потвърдените случаи на коронавирус по света надхвърлиха 30 милиона

Над 30 милиона са официално регистрираните случаи на коронавирус в света според изчисления на Франс прес от снощи, базиращи се на данни от официални източници. Общият брой на смъртните случаи е надхвърлил 943 000. Числата се потвърждават от данни на Ройтерс и на университета "Джонс Хопкинс" в САЩ.

Повече от половината от заразените по света са в САЩ, Индия и Бразилия.

Темпът на пандемията в световен мащаб изглежда се стабилизира, като от средата на юли насам се установяват по един милион нови случаи на всеки около 4 дни.

По данни на Световната здравна организация официалният брой на заразените с коронавирус вече е над пет пъти по-голям от този на тежките грипни заболявания, отчитани ежегодно.

Здравни експерти подчертават, че официалните данни почти сигурно отчитат по-малки цифри от реалните, както при заразените, така и при смъртните случаи, особено в страни с ограничен капацитет за тестване, отбелязва Ройтерс.

Надпреварата за разработване и пускане на пазара на ваксина срещу коронавируса става все по-трескава в последните седмици, като по света се разработват около 200 кандидати.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13894
Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13894

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.09.18 | 08:33
    Един известен от хайлайфа от типа на Григор Димитров Гришо и Николета Лозанова НиЛо ако почине от ковид ще повярвам че е опасен иначе лъжата излиза наяве
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет