Медия: Републиканците наблегнаха на президента Тръмп като защитник на полицаите

  • 27 август 2020 09:31

  • 311
  • 2
Медия: Републиканците наблегнаха на президента Тръмп като защитник на полицаите
© Getty (архив)

Американските републиканци използваха третия ден на партийния си конгрес, за да изтъкнат предупрежденията си, че при управление на демократите САЩ ще бъдат потопени в насилие и беззаконие в опит да използват засилващите ще размирици в Уисконсин, за да привлекат обратно умерените гласоподаватели, които може да не са склонни да дадат втори мандат на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, пише в. "Ню Йорк таймс".

"Партията се постара да ухажва и социално консервативните американци с атаки срещу абортите и обвинения, че демократите и техният кандидат за президент Джо Байдън са католици само на думи. Те повишиха усилията си да подобрят репутацията на Тръмп сред жените със свидетелства на негови служителки, конгресменки и снаха му Лара Тръмп, че той е съпричастен човек, който защитава жените на работното място", пише вестникът.

Редица републиканци, водени от основния оратор на вечерта, вицепрезидентът Майк ПенсМайк ПенсМайкъл Ричард "Майк" Пенс е настоящият вицепрезидент на САЩ и, разкритикуваха Байдън за толератността, която според тях той проявява към вандализма, породен от протестите на расова справедливост, и заявиха, че страната няма да е в безопасност, ако той е президент. В речта си Пенс обрисува президента като голям строител на националната икономика и защитник на правоохранителните сили.

Майк Пенс

В продължение на четири години вицепрезидентът е неотклонно лоялен заместник на президента Тръмп дори когато и особено когато Тръмп отхвърля мненията му, и хвали президента както в частни разговори, така и на публични места, отбелязва "Ню Йорк таймс".

Ораторите в третия ден на партийния конгрес на републиканците наблегнаха на обрисуването на президента Тръмп като защитник на полицаите, военните, здравните работници и работниците в малките фирми и на определянето на демократите като техни врагове, пише в. "Вашингтон пост".

Основният оратор на вечерта, вицепрезидентът Майк ПенсМайк ПенсМайкъл Ричард "Майк" Пенс е настоящият вицепрезидент на САЩ и, описа Тръмп като водач в световната политика и строител на силна национална икономика преди тя да пострада от пандемията от коронавируса. В една от най-острите атаки на вечерта срещу кандидат-президента на демократите Джо Байдън Пенс предупреди: Няма да сте в безопасност в управлявани от Байдън САЩ, пише вестникът.

Джо Байдън

В отговор на обвиненията, че изказванията на Тръмп и на републиканците по адрес на движението за расова справедливост са расистки, Пенс заяви, че администрацията на Тръмп подкрепя както чернокожата общност, така и полицейските управления, които са под все по-зорко наблюдение как се отнасят към цветнокожите американци.

В третия ден на републиканския конгрес обаче излязоха наяве и разминаванията между Тръмп, който управлява като популист с националистки елемент, и традиционните послания на Републиканската партия за икономиката и намесите в чужбина. Тръмп замени някогашното послание на партията за свободна търговия с въвеждане на нови мита и приемане на протекционистки политики, а вместо да праща нови и нови военни сили в други страни като републиканските си предшественици, Тръмп призовава войниците да бъдат върнати у дома, отбелязва "Вашингтон пост".

"Партийният конгрес на републиканците предложи куп големи и малки лъжи", пише в. "Гардиън" в коментарна статия. "Оратор след оратор трупаха още и още неверни твърдения, за да създадат нов облик на Тръмп като непорочен феминист, който е загрижен за здравето на нацията", пише британският вестник.

Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския бе описан като спасител на САЩ от COVID-19, но се пропуснаха неприятните истини, че той похвали първоначалната реакция на Китай на пандемията, постоянно омаловажаваше заплахата от коронавируса, не успя да достави навреме тестове или защитна екипировка, говореше глупости за предпазните маски или разсъждаваше на чудодейни лекове. Други лъжи се чуха при опитите да се пренапише не само историята, а и личността на Тръмп, който беше описан като пример за достойнство, смиреност и любезност.

В правителството на Тръмп преобладават мъжете, той многократно е бил обвиняван в сексуален тормоз (но отрича обвиненията), често пъти публично е тормозил журналистки и се е подигравал на външния вид на жени в интернет. Той също така напълни съдилищата на страната със съдии, които заплашват да лишат жените от правото им на избор за раждане или аборт и отмени мерки за защита от сексуален тормоз и дискриминация по полов признак на работното място и в училищата, отбелязва "Гардиън".

Мелания Тръмп: Мъжът ми постига резултати

Последвайте канала на

311 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
демократ

2020.08.27 | 10:21

1
незнам защо тия левите се наричат "демократи". тахната идеология е по скоро троцкизъм. троцкиска демокрация.
негър

2020.08.27 | 10:22

2
негра, педали и всякакви такива са им новия пролетарият с който искат да управляват света. това пореди липса на работническа класа, на която да мътят главите.

Добави коментар

Водещи новини