Майк Пенс ще бъде основният оратор в третия ден на конгреса на американските републиканци

  • 26 август 2020 15:15

  • 299
  • 0
Майк Пенс ще бъде основният оратор в третия ден на конгреса на американските републиканци
© Getty Images/Guliver

Американският вицепрезидент Майк ПенсМайк ПенсМайкъл Ричард "Майк" Пенс е настоящият вицепрезидент на САЩ и днес ще бъде основният оратор на националния конгрес на Републиканската партия и се очаква в изказването си той да защити работата на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, предаде Ройтерс.

В речта си Пенс ще заяви, че ако Тръмп получи нов четиригодишен президентски мандат, той ще върне американската икономика до състоянието, в което тя беше преди коронавирусната пандемия.

Пенс, който ще бъде номиниран за вицепрезидент на Тръмп, въпреки някои спекулации, че това може и да не стане, ще бъде най-високопоставеният оратор на четиридневния републикански форум в Шарлът, като се изключи самият Тръмп, който се явява там лично всеки ден.

В речта си Пенс ще набележи и целите на следващия президентски мандат на Тръмп и ще обрисува една положителна визия за САЩ, ако Тръмп продължи да е начело на страната.

Републиканците отново номинираха Майк Пенс за кандидат за вицепрезидент

Пенс, който е бивш губернатор на щата Индиана, е определян като лоялен на Тръмп. Той е консервативен християнин и е ключова връзка между Тръмп и евангелистките гласоподаватели, които са влиятелна и могъща част от републиканския електорат.

Пенс заедно с Тръмп се превърна и в лицето на реакцията на американската администрация на коронавирусната пандемия, отнела живота на над 177 000 души в САЩ и принудила десетки милиони американци да останат без работа. Пенс оглавява специалния кризисен екип на Белия дом. Очаква се днес той да говори и за коронавируса и за усилията на администрацията за справяне с проблема, с които той се гордее.

Други оратори днес ще бъдат съпругата на Пенс - Карън, няколко конгресмени и Келиан Конуей, съветничка на Белия дом, която по-рано тази седмица обяви, че се оттегля от поста си, отбелязва БТА.
 

Novini.bg
299 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини