Байдън е разговарял със семейството на Джейкъб Блейк и е обещал справедливост

  • 27 август 2020 07:00

  • 400
  • 0
Байдън е разговарял със семейството на Джейкъб Блейк и е обещал справедливост
© Getty Images/Guliver

Кандидатът за президент на Съединените щати от Демократическата партия Джо Байдън заяви вчера, че е разговарял със семейството на Джейкъб Блейк, чернокожия 29-годишен американец, който бе прострелян в неделя от полицаи в щата Уисконсин, предаде Франс прес.

"За пореден път по чернокож - Джейкъб Блейк - бе стреляно от полицаи. Пред очите на децата му. Това ме кара да се чувствам ужасно. Разговарях с майката и бащата на Джейкъб, със сестра му и с други членове на семейството му и им каза, че трябва да има справедливост и че ще има такава. Нашите мисли са със семейството му, особено с децата му. Това, на което те са станали свидетели, е ужасно: да стрелят по баща им", заяви Байдън във видеоклип, публикуван в Туитър.

Джо Байдън няма да доживее до 20.01.2021?

Бившият вицепрезидент на Барак Обама, който се ползва с високо ниво на популярност сред избирателите афроамериканци, обръща внимание в клипа и на демонстрациите срещу расизма, които бяха възобновени през последните дни в много американски градове, три месеца след смъртта на Джордж Флойд, причинена от полицай в Минеаполис.

"Надигането срещу насилието е както право, така и абсолютна необходимост. Палежът на обществено имущество обаче не е демонстрация, а безполезно насилие", категоричен е Байдън.

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп, който ще се изправи срещу Байдън на президентските избори на 3 ноември, заяви по-рано вчера, че изпраща полицейски подкрепления и войници от Националната гвардия, които да се борят срещу "палежите" и "анархията" в Кеноша, града в Уисконсин, където в неделя бе прострелян Джейкъб Блейк.

Над 20 екссъпартийци на Тръмп дадоха рамо на Джо Байдън

Двама души бяха убити през нощта на вторник срещу сряда по време на демонстрациите в Кеноша, провокирани от стрелбата срещу Блейк. Във връзка с двете убийства бе задържан 17-годишен заподозрян, допълва БТА.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
400 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини