Джо Байдън няма да доживее до 20.01.2021?

  • 26 август 2020 11:19

  • 2438
  • 0
Джо Байдън няма да доживее до 20.01.2021?
© Getty (архив)

Кандидатът на Демократическата пария за президент Джо Байдън вероятно няма да доживее до 20 януари 2021 година.

Това е казал участник в Конгреса на Републиканската партия, утвърдил официално кандидатурата на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския за президент на САЩ, предаде РИА Новости.

Вицегубернаторът на щата Северна Каролина Дан Форест е изразил своето мнение, че основният опонент в изборите на сегашния държавен глава би могъл да не встъпи в длъжност.

"Има шанс Камала Харис (подгласничката на Байдън) да стане първата стопанка на Белия дом. Аз лично не мога да си представя как Сънения Джо ще доживее до 20.01.2021 г.", е предположил Дан Форест по време на събитието.

По-рано съветничката в щаба на Тръмп - Мерседес Шлап - също е отбелязала, че Камала Харис е имала големи шансове да стане американски държавен глава.

Самият Байдън (на 77 години) в интервю пред телевизията от страната си АВС е заявил, че би се кандидатирал и за още един четиригодишен мандат, ако бъде избран на 3 ноември тази година за президент. "Възрастта ми не е пречка", е коментирал още той.

Над 20 екссъпартийци на Тръмп дадоха рамо на Джо Байдън

Медията  припомни, че Тръмп е само с три години по-млад от основния си съперник.

Според Конституцията на САЩ изборите за президент се провеждат в първия вторник след първия понеделник на ноември през високосна година. "Новият държавен глава встъпва в длъжност на 20 януари", постановява американският основен закон.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2438 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини