Музеи и галерии в Ню Йорк отварят отново на 24 август

  • 15 август 2020 15:37

  • 414
  • 0
Музеи и галерии в Ню Йорк отварят отново на 24 август
© pixabay

Музеи, художествени галерии и други културни институции в Ню Йорк отново ще приемат посетители от 24 август, след като останаха затворени в продължение на пет месеца заради коронавирусната пандемия, съобщава БТА, позовавайки се на губернатора на щата Ню Йорк Андрю Куомо.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32967

Носенето на маски ще бъде задължително, посещенията ще бъдат организирани предварително, посетителският поток ще бъде контролиран, институциите ще работят на 25 процента от капацитета си, съобщи Куомо в Туитър.

"Ню Йорк таймс": Заразените с коронавирус в САЩ вече са 5 милиона

Отварянето не касае залите за изпълнителски изкуства, които ще останат затворени до края на годината. По-рано беше оповестено, че прочутият музей на изкуството "Метрополитън", който обикновено приема седем милиона посетители годишно, ще заработи отново на 29 август.

Музеят за американско изкуство "Уитни" ще отвори врати на 3 септември. От Музея за модерно изкуство все още не са оповестили кога ще бъде подновен приемът на посетители.

Операта "Метрополитън" отложи началото на сезона си за декември. Театрите на Бродуей ще останат затворени поне до януари следващата година.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
414 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини