Бахамите се готвят за урагана Исаяс

  • 31 юли 2020 13:43

  • 523
  • 0
Бахамите се готвят за урагана Исаяс
© Pixabay

Бахамските острови се готвят за новообразувалия се ураган Исаяс. Някои места там все още не са се възстановили от преминаването на миналогодишния опустошителен ураган Дориан. Очаква се през уикенда Исаяс да връхлети и Източното крайбрежие на САЩ, предаде Асошиейтед прес.

Максималната регистрирана скорост на ветровете на Исаяс към тази сутрин беше 130 км/ч. По последни данни той е на 25 км в посока юг-югозапад от бахамския остров Голяма Инагуа, съобщи Националният център на САЩ по ураганите. Придвижва се в северозападна посока със скорост от 28 км/ч.

Хаваите избегнаха пряк удар от урагана Дъглас

Прогнозите са той да премине първо през Югоизточните Бахами, след което да се отправи към централната част на островната група и после да премине през или близо до Северозападните Бахами, а утре да приближи Южна Флорида.

Два от бахамските острови, Абако и Гранд Бахама, пострадаха миналата година от Дориан, буря от пета степен, която вилня в района в продължение на два дни и причини смъртта на най-малко 70 души, а над 280 са в неизвестност и до момента.

Премиерът Хюбърт Минис обяви, че във връзка с приближаващата буря ще бъде отхлабена карантината, наложена срещу разпространението на коронавируса. Въпреки това от днес влиза в сила полицейски час от 22 ч. вечерта до 5 ч. сутринта.

Губернаторът на Тексас обяви извънредно положение заради урагана Хана

През вчерашния ден, докато още беше тропическа буря, Исаяс наруши електроснабдяването, изкорени дървета и предизвика сериозни наводнения и малки свлачища в Доминиканската република и Пуерто Рико, където най-малко 35 души бяха спасени от придошли води, а един човек остава в неизвестност. Стотици хиляди хора в Пуерто Рико останаха без ток и вода, допълва БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
523 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини