Доналд Тръмп: Ако сте преболедували COVID-19 - дарявайте плазма!

  • 31 юли 2020 07:39

  • 411
  • 0
Доналд Тръмп: Ако сте преболедували COVID-19 - дарявайте плазма!
© getty images

Президентът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския посети централата на американския Червен кръст, за да насърчи хората, преболедували COVID-19, да даряват плазма, предаде Асошиейтед прес.

Хиляди пациенти с коронавирус вече са дарили плазма с надежда да помогнат на други пациенти да се възстановят от коронавируса. Учените проучват също дали тя може да се използва за предотвратяване на заразяване.

При посещението си в Червения кръст Тръмп беше придружен от няколко души от специалния щаб за коронавируса и дори поговори с един дарител.

Министърът на здравеопазването и хуманитарните въпроси Алекс Азар каза, че 50 000 души са дарили плазма, но страната се нуждае от съдействието на още стотици хиляди дарители.

Ако вариантът с плазмата от пациенти, преодолели COVID-19, проработи, той може да се окаже важно помощно средство до изнамирането на ваксина, например за предпазване на хора от застрашени групи чрез временно подсилване на имунитета им посредством вливания.

COVID-19 уби бивш кандидат за президент на САЩ

Плазма на оздравели хора е използвана при грипната пандемия през 2018 г., припомня АП.

Последвайте канала на

Novini.bg
411 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини