При стрелба на погребение в Чикаго са ранени 14 души

Четиринайсет души са били ранени вчера при стрелба, открита по време на погребение в Чикаго, съобщи полицията, предадоха БТА и Франс прес.

Към 18,30 часа местно време е открита стрелба от кола по хора, събрали се на погребение, които отвърнали на огъня със стрелба по автомобила. Това каза Ерик Картър от чикагската полиция.

Колата след това е катастрофирала, а водачът и пътниците в нея са избягали.

Тази нова стрелба в града, където насилието е ендемично в някои квартали, е извършена в момент, когато президентът Тръмп казва, че ситуацията там е "по-зле от Афганистан". Той заплашва да изпрати федерални агенти в някои управлявани от демократи градове, за да се справи с нарастването на престъпността.

"Няма да оставим да пропаднат Ню Йорк, Чикаго, Филаделфия, Детройт и Балтимор", заяви той и обвини хората на ръководни длъжности в тези градове, че не предприемат действия срещу престъпността.

Кметовете демократи на Портланд, Сиатъл, Чикаго, Атланта и Вашингтон изпратиха писмо на министъра на правосъдието, за да изразят възражения срещу едностранно разполагане на федерални сили в техните градове.

Коментари

  1. 2020.07.22 | 06:59
    тръмп иска да реши проблема , на местно ниво му пречат
  2. 2020.07.22 | 06:57
    ковбойски работи
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет