Американците си защитават оръжията

  • 13 април 2012 12:43

  • 816
  • 1
Американците си защитават оръжията
©

Повечето американци подкрепят правото да използват  оръжия в своя защита, дори и на обществени места, и одобряват Националната оръжейна асоциация /НОА/ - главната група, подкрепяща правото да се носи оръжие, сочи проучване на Ройтерс.


Онлайн проучването показва, че 68 на сто или двама на всеки трима анкетирани одобряват НОА. 82 процента от републиканците гледат позитивно на групата, както и 55 процента от демократите. Резултатите опровергават представата, че демократите са против организацията. Повечето от анкетираните 1922 души в цялата страна твърдят, че подкрепят законите, позволяващи на американците да използват оръжие, за да се защитят от опасност у дома си или на обществено място. 87 процента от анкетираните - с висок процент както сред републиканци, така и сред демократи, подкрепят използването на смъртоносна сила, за да се защитят от опасност у дома си. А две трети казват, че подкрепят законите, позволяващи употребата на смъртоносна сила, за да се защитят на обществено място.

Резултатите от проучването ще бъдат приветствани от НОА, която е поканила претендента за президентската кандидатура на Републиканската партия Мит РомниМит Ромни Уилръд Мит Ромни е американски бизнесмен и политик от Републиканската партия. Губернатор на за говорител на годишното си събрание днес в Сейнт Луис, щата Мисури.

Последвайте канала на

БТА
816 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Виктор

2012.04.15 | 21:28

1
А в България,нямаш право в границите на дома,да защитиш живота на семейството си,да не говорим да го убиеш.Ето това е РАЗЛИКАТА.Не е само в доходите.

Добави коментар

Водещи новини