Вашингтон удвои наградата за залавянето на лидера на "Ислямска държава"

  • 25 юни 2020 06:51

  • 960
  • 4
Вашингтон удвои наградата за залавянето на лидера на "Ислямска държава"
© Getty Images

Съединените щати обявиха вчера, че удвояват на 10 милиона долара наградата за всякаква информация, позволяваща залавянето на новия лидер на "Ислямска държава", съобщиха БТА и Франс прес.

Амир Мохамад Саид Абдел Рахман ал Маула наследи основателя на ИД Абу Бакр ал Багдади, убит в края на октомври при американски удар в Сирия. Според комюнике на Държавния департамент, той е отговорен за извършването на отвличания, убийства и трафик на членове на религиозното малцинство на йезидите в северозападен Ирак.

През март Вашингтон включи новия шеф на ИД в черния си списък с "международни терористи".

Основател на ИД е застанал начело на групировката

Малко след смъртта на Багдади джихадистката групировка официално назначи Абу Ибрахим ал Хашеми ал Кураши за "новия халиф на мюсюлманите". Той обаче не е познат на анализаторите, някои от които дори се съмняват в съществуването му, отбелязва агенцията.

Оттогава няколко западни разузнавателни служби успяха да идентифицират Маула, който е също основател на ИД и един от основните й идеолози, като истинския нов лидер на джихадистката групировка.

Последвайте канала на

Novini.bg
960 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
защо

2020.06.25 | 10:19

4
защо си залавят собствената агентура? явно се еманципират и почват да не ги слушат. не нападат правилния враг.
До ,,бай Ган"

2020.06.25 | 09:09

3
Видяхме им ,,рамбовците" що за воини са на практика...!Един беден Виетнам ги побърка с азиатски мъчения в джунглата,та още сънуват кошмари....
Факт

2020.06.25 | 08:15

2
Барак Обама Създаде тази сган. На всичкото отгоре и викат и държава.
БайГан

2020.06.25 | 07:47

1
що се харчите , къде са бат Рамбо ,батМан,супермен, командо и още хиляди супер герои от ФБР и ЦРУ ...пускате ги хващат го и ви го водят ....

Добави коментар

Водещи новини