Президентът на Мексико пропътува над 1500 км по шосе, за да рекламира нова железница

  • 02 юни 2020 07:11

  • 657
  • 0
Президентът на Мексико пропътува над 1500 км по шосе, за да рекламира нова железница
© Getty Images/Guliver

Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор положи днес началото на "нова нормалност" в страната след коронавируса, като предприе първото си пътуване по шосе от два месеца насам, предаде АП и БТА.

Той заяви, че взел всички предпазни мерки за пътешествието от над 1600 км през уикенда от столицата, за да популяризира един от своите инфраструктурни проекти - Влакът на маите (исп. Tren Maya).

Наркокартели ядосаха мексиканския президент

Президентът възнамерява да прекара седмицата в прояви, свързани с началото на строежа на железницата, която по план трябва да свърже курортни дестинации като Канкун с вътрешността на полуостров Юкатан. Проектът бе критикуван като опасен за околната среда и срещна съпротивата на автохтонното население.

Докато е в Канкун, Лопес Обрадор ще разговаря и с местните власти по въпроса как по-бързо да се завърнат туристите.

Тази най-популярна крайбрежна дестинация в Мексико трябва да бъде отворена официално следващата седмица, но при социално дистанциране и без заведения за обществено хранене. Карлос Мануел Гонсалес, губернаторът на щата Кинтана Ро, каза, че вече се приемат резервации.

В Мексико са регистрирани близо 100 хиляди случая с коронавирус и почти 10 хиляди, но критици казват, че данните са занижени.

Очаква се тропическата буря Аманда, убила през уикенда най-малко 12 човека в Централна Америка, да връхлети с проливни дъждове Юкатан, съобщи АП.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
657 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини