Наркокартели ядосаха мексиканския президент

  • 22 април 2020 14:30

  • 1557
  • 0
Наркокартели ядосаха мексиканския президент
© Getty (архив)

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор е отправил яростна критика към наркокартелите, действащи в страната, предаде Би Би Си.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

Държавният глава е изсипал огън и жупел по адрес на търговците на дрога. "Искам да се обърна към организираните престъпни групировки и техните водачи. Прочетох как раздавате кашони с помощи в борбата срещу корона вируса. Това няма да помогне. Ако искате да помогнете, прекратите незаконната си дейност. Вие трябва да помислите върху това – какви страдания причинявате на близките на хората, убити от вас", е заявил още той.

Според британската медийна коронация гневът Обрадор е бил предизвикан от медийни публикации. Няколко издания в страната са разпространили новини как членове на "Халиско", "Голфо" и други наркокартели са раздавали помощи на хора.

В кашоните, носещи символика на престъпните организации, е имало защитни маски, хранителни стоки от първа необходимост и лекарства. Помощите са били давани на хора, изпитващи затруднения заради негативните икономически последици от коронавируса.

Мексико е въвело извънредно положение от 31 март. По последни данни в латиноамериканската държава са били установени над 8000 инфектирани и повече от 600 жертви на болестта.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
1557 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини