В САЩ вече ще може да се правят домашни тестове за коронавируса

  • 08 май 2020 21:04

  • 1506
  • 3
В САЩ вече ще може да се правят домашни тестове за коронавируса
© gettyimages (архив)

Американските здравни регулаторни органи одобриха първия тест за коронавирус на базата на слюнка, който позволява на хората да провеждат собствена проба у дома, предаде БТА, цитирайки АП.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Очаква се новата домашна опция да разшири използването на разработения от университета Рътгърс в Ню Джърси тест, който американското Управление за контрол на храните и лекарствата за първи път одобри миналия месец.

Хората могат да използват пластмасовата тръба у дома, за да предоставят проба от слюнка и да я изпратят в лаборатория за обработка.

Тестът ще бъде достъпен чрез мрежа от болници и тестови обекти в Ню Джърси, свързани с университета Рътгърс. Първоначално правителството ограничи теста до здравни заведения и тестови учреждения с професионален надзор.

Изпробват върху хора в САЩ германско-американска ваксина срещу COVID-19

Широкомащабното тестване се счита за изключително важно за ограничаване на разпространението на Ковид-19 и за безопасно възобновяване на бизнеса и учебната дейност. Много щати обаче все още се борят да достигнат нивата на тестване, препоръчани от здравните експерти.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 
 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
1506 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Той

2020.05.08 | 23:28

3
Някой нон стоп сънуват кошмари. Какви руснаци ви гонят бе. Става въпрос за домашни тестове до които не можеми да се докоснем..
Росен

2020.05.08 | 23:04

1
Абе стига с тия от САЩ. Живеем в БГ. Важното е тук как се решават проблемите с вируса. Не ни вълнуват някакви си .
ХА-ХА

2020.05.08 | 23:19

2
Ами направи ти тест за вируса. Явно си много умен. И аз не искам да чувам за русия, ама разни тролове постоянно ми я натрапват за едни дребни рубли.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини