Въоръжени хора влязоха в американски парламент

  • 01 май 2020 10:19

  • 3931
  • 2
Въоръжени хора влязоха в американски парламент
© Getty (архив)

Десетки души, някои от които въоръжени, влязоха в сграда на парламента на американския щат Мичиган, предаде Би Би Си.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33015

Демонстрантите  са изразили своето недоволство от предложението на губернатора (членка на опозиционната на президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския Демократическа партия) Гретхен Уитмър да удължи извънредното положение, въведено преди месец с цел  ограничаването на разпространението на Covid-19, до 15 май.

Хората, голяма част от които не са носели маски и не са спазвали дистанция от два метра, са били допуснати в зданието на долната камара на парламента в столицата на щата в Средния запад - Лансинг. Местното законодателство не забранява присъствието на въоръжени хора в институцията.

Полицаите, охраняващи парламента, са допуснали тези протестиращи, които са нямали висока температура


"Вирусът е тук", това е казал един от въоръжените мъже, посочвайки мястото на губернатора в пленарната зала. "Дайте работа на хората", е призовал той.

Парламентарното мнозинство (от Републиканската партия, излъчила сегашния стопанин на Белия дом) е отхвърлило предложението на губернатора и дало зелена светлина Уитмър да бъде изправена пред правосъдието. Тя, от своя страна, е заявила, че законодателите са политизирали проблема с разпространението за болестта.

Южна Корея разхлабва антивирусните мерки

Британската медия допълни, че докато е траял протестът президентът на САЩ е изразявал подкрепа за демонстрантите. "Освободете Мичиган!", такъв пост е публикувал Тръмп, посочи още Би Би Си.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
3931 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Димитър

2020.05.03 | 17:57

2
Британската медия са либерастите и превода е подвеждащ, той просто каза да седнат да се разберът, защото и те са прави искат да работят.

2020.05.01 | 11:50

1
глад мори добитъка

Добави коментар

Водещи новини