Клинтън: САЩ имат желание за диалог с всички страни по афганистанския въпрос

  • 03 април 2012 21:41

  • 404
  • 0
Клинтън: САЩ имат желание за диалог с всички страни по афганистанския въпрос
©

САЩ имат желание за диалог с всички страни по разрешаването на афганистанския въпрос, но разбират, че разговорите няма да са лесни, каза държавният секретар на САЩ Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26, предаде РИА Новости.

„Ние продължаваме процеса на предаване на пълномощията на афганистанците, ние продължаваме да го правим в посочените времеви рамки. Но и след това няма да си отидем от Афганистан, ние възнамеряваме да установим диалог, макар да разбираме, че това няма да е лесно и ни очакват трудни времена (в Афганистан)”, каза тя в изказване във военен институт в щата Вирджиния.

Клинтън потвърди, че САЩ ще предадат отговорността за сигурността в страната на афганистанските сили, както са обещали – към края на 2014 г. По думите й, Вашингтон не вижда причини за промяна на графика за изтегляне на войските.
В същото време тя поясни, че САЩ няма да напуснат региона след 2014 г., в Афганистан ще останат голям брой съветници и цивилни специалисти.

Последвайте канала на

Десислава Станева
404 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини