ЕС: Против сме едностранната мярка на Вашингтон за пътуванията до САЩ

  • 12 март 2020 13:15

  • 589
  • 1
ЕС: Против сме едностранната мярка на Вашингтон за пътуванията до САЩ
© Getty (архив)

Европейският съюз възрази днес срещу едностранното решение на Вашингтон да забрани за 30 дни влизането в САЩ на чужденци от Европа заради епидемията от коронавирус, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33015

"Разпространението на болестта е световна криза, която не е ограничена според континентите и която изисква сътрудничество, а не едностранни действия", това се посочва в общо изявление на председателите на Европейския съвет и на Европейската комисия Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в и Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е. "ЕС не е съгласен с едностранното решение на САЩ да наложат забрана за пътуване", допълват те.

ЕС ще обсъди въведената от САЩ 30-дневна забрана за влизане на европейци в страната

"Двамата уточняват, че Вашингтон е приел решението, без да го съгласува с ЕС. В 27-те се предприемат решителни стъпки за ограничаване на разпространението на болестта", се посочва в изявлението на първите хора в Брюксел.

Доналд Тръмп е въвел мярката, за да ограничи разпространението на болестта.

Тръмп забрани пътуванията от Европа до САЩ заради коронавируса

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
589 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Съдията

2020.03.12 | 13:43

1
Само почакайте да дойде рецесията да видите какви още забране ще получите придворни палета! Тичайте пак да играете по свирката им и да налагате скъпо и прескъпо струващи на самите Вас санкции.

Добави коментар

Водещи новини