САЩ: Трябва да обединим сили с Турция срещу Русия

Анкара и Вашингтон трябва да развият двустранно сътрудничество и взаимодействие в рамките на НАТО, за да се противопоставят на Русия. Това заяви главнокомандващият на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа генерал от Военновъздушните сили (ВВС) на САЩ Тод Уолтърс, който също така ръководи европейското командване на въоръжените сили на САЩ, цитира думите му руският вестник  "Независимая газета".

,,Ролята на Турция в противодействието на Русия е централна", е подчертал военният ръководител в писмено изявление по време на изслушванията в Комисията по въоръжените сили на Сената на САЩ, информира "Фокус".

,,И двете държави смятат Черноморския регион за своя естествена зона на влияние, те продължават да се конфронтират в Либия и са в пряк конфликт в сирийския Идлиб. В дългосрочен интерес както на САЩ, така и на Турция се крие продължаването на съвместната работа за развиване на сътрудничество срещу Русия, както на двустранна основа, така и чрез НАТО", допълни още той.

Сериозни проблеми в руско-турските отношения се появиха след изострянето в сирийската провинция Идлиб, която е в ръцете на протурски бойци. Сирийската правителствена армия възобнови настъплението в близост до турски наблюдателни пунктове, което доведе до жертви сред турските военни.

Коментари

 1. 2020.03.05 | 09:47

  Айдеее....Турция май ще последва Украйна. Ей тия американци и руснаци, как си делкат държавите.

 2. 2020.03.01 | 12:39

  С ПОЖЕЛАНИЕ океана да погълне цяла америка

 3. 2020.02.28 | 21:34

  Ух,Дявол проклет! Хамериканско Говедо,ще ти се види скоро сметката и на теб!

 4. 2020.02.27 | 14:42

  i o6te jertvi 6te ima ot tur4etata smart za tqh ne trqbva da sa tam van ot siriq

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет