САЩ вдигат цените на визите

  • 30 март 2012 21:06

  • 1282
  • 1
САЩ вдигат цените на визите
©

Държавният департамент вдига от 13 април цените на повечето визи за САЩ, съобщиха от ведомството. Увеличението важи за неимигрантските визи, докато документите за имигрантите в страната ще поевтинеят, пише "Стандарт".

От 140 на 160 долара се вдигат цените на визите за туристи и бизнесмени (В1 и В2), както и тези за студенти, включително такива, пътуващи за летни бригади (F, M и J). От 150 на 190 долара се увеличава цената на визите тип Н (за временна работа и стажове), L (за трансфери на служители в рамките на една компания), О (за чужденци с изключителни способности), Р (за спортисти, артисти и шоумени), Q (за посетители в рамките на международния културен обмен) и R (за лица, занимаващи се с религиозни въпроси).

В същото време цената на визите тип К за съпрузи на американски граждани ще бъде намалена от 350 на 240 долара. Всички такси по имигрантските визи ще бъдат намалени, съобщават от Държавния департамент.

"Държавният департамент трябва да компенсира, доколкото е възможно, растящата издръжка на обработката на заявленията за получаване на виза. По определени причини размерът на таксата вече не покрива реалната стойност на визата. Средствата, получени от увеличението, ще отидат за повишаване ефективността на работата на американските консулски служби в чужбина и наемане на допълнителен персонал за издаването на визи", се казва в съобщение на департамента.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1282 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Хамсийката

2012.04.01 | 22:21

1
Мдааааааа, от па ний се засилихме да одиме у Хамериканско да праим Хамериканската мечта да стааме милионери....

Добави коментар

Водещи новини