Тръмп изключи голяма американска телевизия от традиционна среща с журналисти

  • 05 февруари 2020 07:21

  • 1054
  • 1
Тръмп изключи голяма американска телевизия от традиционна среща с журналисти
© gettyimages

Белият дом е изключил телевизия СиЕнЕн (CNN) от ежегодния неофициален брифинг преди речта на президента пред Конгреса "За състоянието на съюза", предаде АП.

Телевизията обаче не е изразила публичен протест, нито някой от журналистите, присъствали на традиционния обяд, отбелязва агенцията. Нито една медия не бойкотира събитието в израз на подкрепа към СиЕнЕн, за разлика от британските журналисти, които напуснаха среща в понеделник със съветник на премиера Борис Джонсън, за да подкрепят колегите си, на които бе отказан достъп. Обядът с участието на телевизионни водещи в деня преди речта "За състоянието на съюза" е традиция, датираща отпреди управлението на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския. СиЕнЕн потвърди, че нито един от нейните журналисти не е бил поканен, но отказа коментар. Тази телевизия най-честата мишена на оплакванията на американския президент по адрес на журналистите, отбелязва БТА, цитирайки АП. Говорителка на Белия дом също отказа да коментира темата.

Тръмп отново смая всички

"Възмутително е това, което прави Белият дом", заяви Франк Сесно, директор на Училището за медии и публични въпроси в университета "Джордж Вашингтон" и бивш шеф на бюрото на СиЕнЕн във Вашингтон. Боб Шифър, бивш водещ на вечерните новини и на предаването "Лице на нацията" по СиБиЕС (CBS), каза, че е присъствал на много тези обеди и не смята, че това има значение за отразяването на речта на президента. Според някои медийни специалисти обаче американските журналисти е трябвало да вземат пример от британските си колеги и да бойкотират срещата в Белия дом.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1054 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
о

2020.02.10 | 22:14

1

Сами си ритат канчето .

Добави коментар

Водещи новини