Помпейо: Китайската комунистическа партия е основна заплаха на нашето време

  • 30 януари 2020 16:15

  • 737
  • 3
Помпейо: Китайската комунистическа партия е основна заплаха на нашето време
© Getty Images/Guliver

Китайската комунистическа партия е "основна заплаха на нашето време", която се опълчва на западните принципи, заяви днес в Лондон американският държавен секретар Майк Помпейо, цитиран от АФП.

На съвместна пресконференция с британския си колега Доминик Рааб Помпейо подчерта, че западните съюзници "трябва направят всичко по силите си следващият век да бъде управляван от западните демократични принципи".

Изказването идва на фона на натиск на Вашингтон над Великобритания и други европейски страни да изключат китайския технологичен гигант "Хуавей" от създаването своите 5G мобилни мрежи.

Помпейо и Ердоган са напуснали берлинската конференция за Либия

Лондон реши във вторник да разреши на "Хуавей" да участва с "несъществени" елементи, които нямат връзка с чувствителни лични данни.

Брюксел зае сходна позиция за страните членки вчера.

Американски официални лица предупредиха, че може да се наложи Вашингтон да прекрати споделянето на разузнавателна информация с Лондон заради включването на китайската компания в 5G мрежата, но днес Помпейо отстъпи от тази заплах, отбелязва БНР.

Обменът на разузнавателна информация между САЩ и Обединеното кралство е "дълбок, силен и ще продължи", каза американският първи дипломат. 

Помпейо коментира твърденията за възможни заплахи за бившия посланик на САЩ в Украйна

Последвайте канала на

Novini.bg
737 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2020.01.30 | 18:22

3

Цървули .Обичам да се праскам във г ъ з а, за долари.Мога цял ден да смуча меката пишка на дъртия циганин сорош.Опитах да забременея от него ,засега неуспешно.Не е късно да му родя джендър- младши.

Тт

2020.01.30 | 18:02

2

Седи си там зад океана и си натискайте парцалите,че негрите както са подпукали жените ви ще ви натикат в резерватите, където вие вкарахте индианците,а се правите на хубави.

IVAN

2020.01.30 | 17:21

1

LYD ZA VRAZVANE DJENDAR PROST

Добави коментар

Водещи новини