Идентифицираха нападателя, намушкал с нож петима в дома на равин в САЩ

  • 29 декември 2019 18:47

  • 995
  • 0
Идентифицираха нападателя, намушкал с нож петима в дома на равин в САЩ
© Getty Images/Guliver

Властите в американския щат Ню Йорк идентифицираха мъжа, който нападна и рани с нож петима души, събрали се в дома на равин в Монси, градче северно от мегаполиса Ню Йорк, за да празнуват ханука - атака, която губернаторът на щата днес нарече проява на нетолерантност и признак за "рак, разяждащ американския политически живот, предаде Асошиейтед прес.

Задържаният заподозрян в полицейското управление в Рамапо, щата Ню Джърси, на когото ще бъдат повдигнати пет обвинения в опит за убийство, е идентифициран като Графтън Е. Томас, 37-годишен, от Грийнуд Лейк, щата Ню Йорк, съобщи полицейският началник Брад Уайдел.

Петима са ранени след нападение с нож в жилище в близост до американска синагога

Нападението в дома на равина в Монси в седмата вечер на Ханука, последва поредица нападения срещу евреи в района. Градчето е недалеч от щатската граница с Ню Джърси и едно от няколкото в долината на Хъдзън, в които има приток на евреи хасиди през последните години. Окръг Рокланд, част от който е Монси, се намира на около 56 км северно от Ню Йорк Сити.

Един от ранените е в критично състояние, съобщи губернатор Андрю Куомо, който днес посети Монси. Властите не са посочили официално мотив за атаката, но според Куомо това е проява на вътрешен тероризъм и признак за по-дълбоки проблеми - пример за нетолерантност, омраза, рак в американската политика

Последвайте канала на

БТА
995 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини