Лидерът на републиканците в Сената скочи срещу гласувания импийчмънт на Тръмп

  • 19 декември 2019 19:47

  • 893
  • 1
Лидерът на републиканците в Сената скочи срещу гласувания импийчмънт на Тръмп
© Getty Images/Guliver (архив)

Лидерът на републиканското мнозинство в Сената на САЩ Мич Макконъл определи като несправедливо решението на Камарата на представителите да гласува за импийчмънт на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и успокои Тръмп и неговите привърженици, че "моменти като този са причината да съществува Сенатът на САЩ", предаде Асошиейтед прес.

В реч в Сената Макконъл заяви, че приетият от долната камара на Конгреса импийчмънт на Тръмп "създава риск сериозно да се навреди на институциите на американското държавно управление". Според него контролираната от демократите Камара на представителите "е допуснала партийната й ярост към този конкретен президент да породи вреден прецедент, който ще има отражения за в бъдеще".

Белият дом нарече гласуването за импийчмънт срещу Тръмп неконституционна пародия

Макконъл обвини председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси, че се страхува да изпрати "калпавия продукт от работата им в Сената", след като Пелоси снощи отказа да съобщи кога ще изпрати за съдебен процес в Сената приетите две основания за импийчмънт на президента - злоупотреба със служебно положение и възпрепятстване работата на Конгреса.

Според Макконъл тези две обвинения не покриват конституционната норма за престъпления и други нарушения по служба, а долната камара на Конгреса просто е гласувала импийчмънт на политически противник.

Нанси Пелоси: Тръмп e постоянна заплаха за националната сигурност на страната

Импийчмънтът на Тръмп е "най-претупаното, най-малко обстойното и най-несправедливото разследване за импийчмънт в съвременната история", каза Макконъл.

"Бащите основатели учредиха Сената за осигуряване на стабилност, за овладяване на партийните страсти. Моменти като този са причината да съществува Сенатът на САЩ", заяви лидерът на републиканците в горната камара на Конгреса.

Последвайте канала на

БТА
893 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.12.20 | 00:08

1

Нищо няма дасе случи лошо със гн Тръмп.А следващият президент на Америка щесе казва Доналд Тръмп.После ще ги разпилее.

Добави коментар

Водещи новини