Популярността на Тръмп достигна рекордно равнище

  • 17 декември 2019 07:13

  • 1915
  • 3
Популярността на Тръмп достигна рекордно равнище
© Gettyimages (архив)

Популярността на президента на САЩ достигна рекордни равнище дни преди почти сигурното му изправяне пред процедура по импийчмънт, показва допитване на университета Куинипиак, цитирано от Франс прес.

Няколко дни преди историческото гласуване за импийчмънт в Камарата на представителите президентът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския постигна най-високото си равнище на популярност за всички времена, при което 43 на сто от запитаните са изразили положително мнение за него срещу 52 на сто отрицателно, съобщи снощи американският университет, който редовно извършва подобни проучвания.

Въпреки този нов персонален рекорд се очаква след дни Камарата на представителите да гласува за импийчмънт, за трети път в историята на САЩ. Освен това популярността на сегашния президент е по-ниска от тази на повечето му предшественици по същото време в техните мандати.

Тръмп заплаши да игнорира комисията по президентските дебати

На 23 октомври, преди началото на публичните изслушвания за импийчмънт популярността на Тръмп беше едва 38 на сто, припомня университетът. На 10 декември той се ползваше с подкрепата на 41 на сто от американците.

92 на сто от поддръжниците на Републиканската партия одобряват действията на президента. Само 4 на сто от демократите се придържат към аналогично мнение.

Последвайте канала на

БТА
1915 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
1

2019.12.18 | 06:24

3

САЩ отричат арменски геноцид, потупват по рамото саудитският принц-убиец, създават и поддържат войни из целия свят, крадат сирийски петрол. Защо да не подкрепят Тръмп, американците живеят с мисълта за недосегаеми.

2019.12.17 | 08:14

2

Трудови лагери и трудова повинност на всичи Сигани рецидивисти , връщане на смъртното наказание също ! ВЕДНАГАААА , Промяна в закона и изгонване на всички секти , нпо-та , отворено общество и тн. !!!!!

2019.12.17 | 08:11

1

Само Тръмп ! Само Путин надълбоко в ануса ви до лакътя ! НАТО ВЪН! Вън от ЕС ! Искаме НРБ Народна Република България ! Народен съд да Бойко , БСП, ДПС, ГЕРБ, СДС ( направо разстрели) ! Строг отчет на всички гейове ! Връщате на наборната военна служба !

Добави коментар

Водещи новини