Майкъл Блумбърг: Борбата с климатичните промени иска водачество, а не чудо

10 декември 2019 17:32

Майкъл Блумбърг: Борбата с климатичните промени иска водачество, а не чудо
© Getty Images
286 2

За успех в борбата с климатичните промени ще е нужно не чудо, а водачество, заяви Майкъл Блумбърг на конференцията на ООН за климата КОП25 в Мадрид, предаде Франс прес.

Милиардерът, който наскоро се включи в първичните избори на демократите за президентския вот през 2020 г., посети конференцията, за да увери, че американците продължават да са ангажирани в борбата с глобалното затопляне въпреки обявеното от президента Доналд Тръмп оттегляне от Парижкото споразумение за климата.

"Следващият президент на САЩ трябва да сложи край на всички субсидии за фирмите от сектора на изкопаемите енергоизточници и за добива им. Това включва данъчните облекчения и други специални режими", заяви Блумбърг.

"Президентът трябва да реинвестира тези средства във възобновяеми енергоизточници, които ще създадат множество нови работни места", добави той в реч на проява за финансирането на климатичния преход, организирана от испанското правителство.

"Накратко казано, за победа на климатичните промени няма да е нужно някакво чудо, няма да са нужни неограничени ресурси. Ще е нужно водачество и здрав разум. Вярно е обаче, че американското правителство показва значителен дефицит на здрав разум", иронизира Блумбърг.

БТА
286 2

Свързани новини

Коментари (2)

Добави коментар

2019.12.10 | 18:56

139751

abre shto si ne e-e maikata bre evro pederasi klimata li e problema na evropa ili arabskite manafi koito vi izbivat i iznasilvat a vie prestapnicite gi podpomagate za da se razviva treorizamat..

2019.12.10 | 17:39

139720

НО НЕ ИСКА КОРУМПИРАНИ БОКЛУЦИ

Добави коментар

Водещи новини