Майкъл Блумбърг: Борбата с климатичните промени иска водачество, а не чудо

  • 10 декември 2019 17:32

  • 290
  • 2
Майкъл Блумбърг: Борбата с климатичните промени иска водачество, а не чудо
© Getty Images

За успех в борбата с климатичните промени ще е нужно не чудо, а водачество, заяви Майкъл Блумбърг на конференцията на ООН за климата КОП25 в Мадрид, предаде Франс прес.

Милиардерът, който наскоро се включи в първичните избори на демократите за президентския вот през 2020 г., посети конференцията, за да увери, че американците продължават да са ангажирани в борбата с глобалното затопляне въпреки обявеното от президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския оттегляне от Парижкото споразумение за климата.

"Следващият президент на САЩ трябва да сложи край на всички субсидии за фирмите от сектора на изкопаемите енергоизточници и за добива им. Това включва данъчните облекчения и други специални режими", заяви Блумбърг.

"Президентът трябва да реинвестира тези средства във възобновяеми енергоизточници, които ще създадат множество нови работни места", добави той в реч на проява за финансирането на климатичния преход, организирана от испанското правителство.

"Накратко казано, за победа на климатичните промени няма да е нужно някакво чудо, няма да са нужни неограничени ресурси. Ще е нужно водачество и здрав разум. Вярно е обаче, че американското правителство показва значителен дефицит на здрав разум", иронизира Блумбърг.

БТА
290 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.12.10 | 18:56

2

abre shto si ne e-e maikata bre evro pederasi klimata li e problema na evropa ili arabskite manafi koito vi izbivat i iznasilvat a vie prestapnicite gi podpomagate za da se razviva treorizamat..

2019.12.10 | 17:39

1

НО НЕ ИСКА КОРУМПИРАНИ БОКЛУЦИ

Добави коментар

Водещи новини