Майк Помпейо и Хайко Маас подчертаха значението на НАТО

Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо и германският външен министър Хайко Маас подчертаха значението на НАТО като заявиха, че трансатлантическото сътрудничество е било от критично важно значение за падането на Берлинската стена преди 30 години и че продължава да е меродавно и днес, предаде Асошиейтед прес.

Помпейо и Маас твърдо защитиха алианса след изявлението на френския президент Еманюел МакронЕманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на в интервю за сп. "Икономист", че липсата на американско водачество предизвиква "мозъчната смърт" на НАТО.

След като посети заедно с Маас германското селце Мьодларойт, което е било разделено на две по време на Студената война, Помпейо заяви, че забележителната работа на демократичните страни "е създала свобода и е измъкнала милиони души от много, много тежки ситуации".

"Мисля, че НАТО остава критично важно, исторически може би едно едно от най-критично важните стратегически партньорства в цялата човешка история", каза Помпейо пред журналисти в Лайпциг.

Маас заяви, че не вярва, че "НАТО е в мозъчна смърт" и добави: "Твърдо вярвам в международното сътрудничество."

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет