Александрия Окасио-Кортес подкрепи демократа Бърни Сандърс на първия му митинг след инфаркта

Претендентът за номинацията на демократите за президентските избори в САЩ догодина Бърни Сандърс получи подкрепа от изгряващата звезда в партията си депутатката Александрия Окасио-Кортес, предаде ДПА.

Окасио-Кортес обяви подкрепата си за 78-годишния американски сенатор на митинг в Ню Йорк - първия след инфаркта, който Сандърс получи преди две седмици и заради който влезе в болница за лечение.

Сандърс, по чийто адрес се изразяват съмнения, че може да изпълнява президентските функции на тази възраст, каза на привържениците си, че е "готов повече отвсякога" да бъде президент.
Казано без заобикалки, завърнах се, заяви той.

Сандърс получи положителни оценки за представянето си в сряда на телевизионен дебат между 12 демократи. Снощи обаче беше първият му митинг след инфаркта и го използва, за да привлече на своя страна Окасио-Кортес.

В политиката съм от известно време и е трудно да се повярва до каква степен за по-малко от година тази жена, най-младата жена, избирана в Конгреса, преобрази политиката на Америка, каза Сандърс.

Подкрепата на 30-годишната депутатка за Сандърс не е изненада, тъй като тя бе доброволец в кампанията му за президентска кандидатура през 2016 година. И двамата политици представят лявото крило на демократите.

Републиканската партия отговори на подкрепата на Окасио-Кортес със съобщение в Туитър, в което тя е определена като крайноляв демократ и не е изненадващо, че е подкрепила Сандърс.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет