САЩ са разочаровани от решението на ЕС да отложи преговорите със Северна Македония и Албания

  • 19 октомври 2019 06:40

  • 2014
  • 6
САЩ са разочаровани от решението на ЕС да отложи преговорите със Северна Македония и Албания
© Getty Images/Guliver (архив)

САЩ съжаляват, че на срещата на върха на ЕС е било взето решение да бъдат отложени преговорите за влизане на Северна Македония и Албания в Европейския съюз. Това се казва в разпространено вчера изявление на американския Държавен департамент, цитирано от ТАСС.

Според съобщението САЩ подкрепят желанието на Северна Македония и Албания да се присъединят към ЕС.

"Разочаровани сме от това, че Европейският съюз не подкрепи аспирациите на всяка от двете страни и не започна преговори този път", се казва в съобщението.

Държавният департамент изрази надежда, че ЕС ще започне преговори за влизане на двете страни в общността на срещата си на върха през май. А

мериканското ведомство отбеляза също, че САЩ ще останат стратегически партньор на Северна Македония и Албания и ще подкрепят двете страни в развитието на икономиката, борбата им с корупцията и организираната престъпност.

Последвайте канала на

БТА
2014 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2019.10.19 | 12:36

6

Врътката е на руснака е вкарваме малко Албански съботьори, а Сащ печелят военно влияние и в двата случая руснака ще го духа

2019.10.19 | 09:54

2

Какви лицемери.

абе, направо лъжци

2019.10.19 | 11:20

5

И, те нямат никакво право да дават оценки на отношенията ни вътре в Европа! Да си оправят батаците и 30 %-вата бедност. Е, вярно, американска бедност, нао и по техните стандарти - бедност.
А-а, послушниците им не са успели да си изпълнят високоплатената задача... в Европа все пак има и европейски държави, и европейски държавни ръководители, и европейци, а не евроафриканци, евроазиатци, евро...австралийци ... по лицемерен "афроамерикански" тертип.

2019.10.19 | 11:18

4

И ЕС ще згреши като комонистите,преди когато бяха на власт червените много трудно приемаха членове в техните редици.И за това останаха много малко сега,съжеляват 109%.И ЕС така ще направят със северна македония и Албания ако ги придърпа Кремъл после ще подскачат като заклан петел.

Айде бе!

2019.10.19 | 10:56

3

Ма вЕрно? Разочаровани?! Тюх, бре! Отлага се за известно време разширяването на плацдарма срещу Русия! И безнадеждно очакваната лапачка! Ей, тоя Запад не си взе поука от Хитлеровия "успех". Не слушат и великия, интелигентен Бисмарк, не слушат. И после патят. За жалост и милиони нормални хора заради тях.

Мая

2019.10.19 | 07:38

1

Това си е работа на ЕС.

Добави коментар

Водещи новини