Доналд Тръмп пренаписа историята

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския е пренаписал историята, коментират издания от САЩ.

Поводът за публикациите е станало изказване на 45-ия държавен глава на САЩ по време на среща му с неговия италиански колега Серджо Матарела във Вашингтон. "Приятелството между Америка и Италия датира още от времената на Древния Рим", е казал стопанинът на Белия дом на госта си от държавата-членка на Европейския съюз.

Думите на Тръмп са разбунили много хора. "Май някой трябва да напомни на американския лидер, че Рим е бил основан през 753 г. пр.н.е., а САЩ са обявили своята независимост от Великобритания на 4 юли 1776 г., тоест около 20 века след създаването на Вечния град", е написал потребител на световната мрежа.

Тръмп е намерил и защитници. "Нашият президент е искал да подчертае демократичния характер на Конституцията на САЩ. Корените на нашата свобода са заложени от римското право", е посочил привърженик на стопанина на Белия дом, цитиран от РИА Новости.

 

Коментари

  1. 2019.10.18 | 14:04

    Тоя май дори и Винету не е чел.

  2. 2019.10.18 | 11:43

    То бива необразованост бива, но това неговото граничи с олигофрения.

  3. 2019.10.18 | 11:43

    Дрогата, дрогата! И дозата!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет