Американски конгресмени искат да попречат на Тръмп да организира среща на върха на Г-7 в голфклуба си във Флорида

Представители на Демократическата партия в Конгреса на САЩ внесоха проектозакон, целящ да попречи на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския да организира следващата среща на върха на Г-7 в един от голфклубовете си във Флорида, предаде Франс прес.

Текстът е внесен едновременно в Камарата на представителите и в Сената. Той предвижда да се блокира всякакво федерално финансиране на тази среща на върха. Избраниците припомнят, че предишни форуми на Г-7 са стрували до 40 милиона долара.

Проектозаконът включва и задължението да се предадат на Конгреса всички документи, свързани с начина, по който е взето решението да се проведе събитието на това място.

Предложението би могло да получи одобрение в Камарата на представителите, където демократите имат мнозинство, но то има малко шансове да премине пред контролирания от републиканците Сенат.

В четвъртък Белият дом съобщи, че следващата среща на Г-7 ще се състои в голфклуба на Тръмп Нешънъл Дорал, близо до Маями, от 10 до 12 юни 2020 година.

Това предизвика бурни реакции както сред конгресмените, така и сред обществото. Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския "злоупотребява с президентската функция и нарушава закона, като пренасочва милиони долари на американците и пари от чужбина към семейните си предприятия", заяви една от авторките на проектозакона, демократката от Камарата на представителите Лоуис Франкъл.

Коментари

  1. 2019.10.19 | 13:13

    Добро утро, изпи ли си кафето?

  2. 2019.10.19 | 12:47

    Ужъс, какво му причените на Медведев, ще го свършите горкия човек, ще изгори от завист

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Избрано от Интернет