Майк Пенс: Президентът Тръмп поиска от Ердоган незабавно прекратяване на огъня в Сирия

  • 15 октомври 2019 07:14

  • 921
  • 4
Майк Пенс: Президентът Тръмп поиска от Ердоган незабавно прекратяване на огъня в Сирия
© gettyimages

Вицепрезидентът на САЩ Майк ПенсМайк ПенсМайкъл Ричард "Майк" Пенс е настоящият вицепрезидент на САЩ и каза, че президентът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския е разговарял по телефона с турския президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва и е поискал незабавно прекратяване на огъня в Сирия, предаде БТА.

"Съединените американски щати не са давали зелена светлина на Турция да нахлуе в Сирия", заяви Пенс пред репортери в Белия дом.

В телефонния разговор Тръмп е поискал от Ердоган да започне преговори с кюрдските сили в Сирия, каза Пенс, който по нареждане на президента заминава за Турция и Близкия изток. "Президентът Тръмп беше много твърд днес към президента Ердоган", добави Майк ПенсМайк ПенсМайкъл Ричард "Майк" Пенс е настоящият вицепрезидент на САЩ и.

Министърът на финансите Стивън Мнучин, който се присъедини към Пенс, каза че министерството налага икономически санкции на турските министерства на отбраната и енергетиката в отговор на военната операция в Сирия. Санкции са наложени и на турските министри на енергетиката, на отбраната и на вътрешните работи, чиито авоари в САЩ са замразени и международните им доларови трансакции са блокирани.

Санкциите са обявени с указ на президента, предвидащ също забрана за достъп до територията на САЩ на санкционираните личности. "Съединените щати смятат турското правителство за отговорно за ескалацията на насилието от страна на турските сили. То застрашава невинни цивилни и дестабилизира района", каза Мнучин.

"Готови сме да наложим допълнителни санкции на правителството на Турция ако е необходимо", добави той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
921 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2019.10.15 | 11:14

3

След назначението на Тръмп от Путин за президент на САЩ, виждаме програмата на Кремъл в действие. Първо: Попадане на САЩ под влиянието на Русия, вече е факт. Изтеглянето на войските на САЩ от Сирия. Второ: Отслабване на Европейския съюз, отново е факт. Тръмп постоянно подстрекава Великобритания за БРЕКЗИТ. Отслабването на ЕС, ще бъде лесна плячка за противниците му. И трето: Разбиването на НАТО, което също е в действие. Турция, една от неоспоримите сили в НАТО е на път да напусне алианса и да се присъедини към Русия. Американците не можаха да разберат единствено, че Тръмп никога не е гледал за интересите на САЩ, а за собствените си бизнес интереси.

леле

2019.10.15 | 11:53

4

леле мале, путин да назначи тръмп за президент е все едно борисов на назначии ердоган за президент на турция. много лесно се подавате на евтина пропаганда. не може слабия и зависимия да назначава силния и независим.

2019.10.15 | 09:01

2

Трамп каква работа има в Сирия от 10 000 km .Tuция се бори с терористи и законно е там

дано има Господ

2019.10.15 | 08:36

1

Там, където кравар_(СеРеУ-то;ФАЩ) на се ре, с нищо не мож се изпере!

Добави коментар

Водещи новини