Тръмп иска да се срещне със сътрудника на разузнаването, разкрил за разговора му със Зеленски

  • 30 септември 2019 07:11

  • 712
  • 3
Тръмп иска да се срещне със сътрудника на разузнаването, разкрил за разговора му със Зеленски
© gettyimages (архив)

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския заяви в неделя, че иска да се срещне със сътрудника на разузнаването, който е написал жалбата за телефонния му разговор през юли с украинския президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, предадоха информационните агенции.

"Като всеки американец, аз заслужавам да се срещне с моя обвинител, особено когато този обвинител, така нареченият "разобличител", е представил един безукорен разговор с чуждестранен лидер по изцяло некоректен и лъжлив начин", написа Тръмп в Туитър. В серия от туитове американският президент поиска да се срещне с всички източници, които са предоставили информация на разобличителя. Тръмп поиска също конгресмен Адам Шиф (демократ от щата Калифорния), който е председател на комисията по разузнаване в Камарата на представителите, да бъде разпитан за измама и държавна измяна. "Този човек шпионирал ли е президента на САЩ?", попита в туит Тръмп и допълни: "Сериозни последици".

Изявленията на Тръмп идват няколко дни, след като демократите започнаха разследване, което може да доведе до импийчмънт на президента републиканец. В центъра на разследването е жалба на разобличител, в която се твърди, че Тръмп е опитал да окаже натиск на Украйна да разследва дейността на сина на бившия американски вицепрезидент Джо Байдън в замяна на финансова и военна помощ за Киев. Демократът Байдън в момента е най-вероятният конкурент на Тръмп на предстоящите през ноември 2020 г. президентски избори, съобщава БТА.

Разобличителят е от средите на американското разузнаване, но неговата или нейната самоличност остава неизвестна. Телевизия СиБиЕс съобщи, че въпросният сътрудник е поставен под федерална защита, тъй като се опасява за своята сигурност.
Привърженици на президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския се появиха в неделя по няколко телевизионни канала, за да защитят Тръмп от обвиненията.

Руди Джулиани - личният адвокат на Тръмп и централна фигура в скандала, продължи да разпространява непотвърдена информация, според която бившият вицепрезидент Джо Байдън е оказвал натиск за отстраняване на украински прокурор, за да защити сина си. Джулиани каза, че няма да сътрудничи на конгресмена Адам Шиф без изричното съгласие на Тръмп.

Съветникът по политическите въпроси на Тръмп - Стивън Милър, постави под въпрос почтеността на разобличителя, наричайки го "агент на дълбоката държава". Председателят на комисията по разузнаване Адам Шиф пък заяви, че Конгресът е решен да получи достъп до разговорите на президента Тръмп с руския държавен глава Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 и с други световни лидери, като се позова на опасения, че президентът републиканец може да е застрашил националната сигурност.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
712 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.10.02 | 21:21

3

Нашата гордост е Борист Джонсън.

2019.09.30 | 09:59

1

Импийчмънт. Друга възможност за теб няма.

к

2019.09.30 | 15:50

2

Стига бе! Толкова е весело с Доналд Дък и Борис островитянина. Не ги закачайте.

Добави коментар

Водещи новини