В последното си изказване в ООН Туск се противопостави на тезите на Тръмп

  • 27 септември 2019 07:26

  • 798
  • 3
В последното си изказване в ООН Туск се противопостави на тезите на Тръмп
© Getty Images/Guliver

Приключващият мандата си председател на Европейския съвет Доналд Туск използва последното си изказване пред Общото събрание на ООН докато още е на поста, за да отправи страстен апел за мултилатерализъм, предаде ДПА.

"Зная, че думата глобализъм не звучи привлекателно", каза Туск, който беше начело на Европейския съвет през последните 5 години. "В моя политически речник глобализъм и солидарност означават едно и също", посочи Туск.

Той каза, че речта му е "вдъхновена от думи, изречени преди 2 дни, думи, които предполагат надвиснал конфликт между патриотизъм и глобализъм", очевидно имайки предвид изказването на американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския.

"Бъдещето не принадлежи на глобалистите, то принадлежи на патриотите", каза Тръмп във вторник в ООН.

Туск предупреди срещу егоизма, който може да произлезе от патриотизма. "Историята на нашите народи показва колко лесно е любовта към родината да се превърне в омраза към съседите".

"За да защитим истината, не е достатъчно да обвиняваме други в насърчаването на фалшиви новини", добави европейският политик, използвайки фраза, присъща на Тръмп.

Ако властимащите по света не зачитат върховенството на закона, те ще влязат в историята не като лидери, а като фалшиви лидери, заключи Туск.

Последвайте канала на

БТА
798 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.09.27 | 11:57

3

Много добра реч.

сегашните глобалисти

2019.09.27 | 09:08

2

сегашните глобалисти са бивши болшевики. един същ проект с много глави.

аххаххахахах

2019.09.27 | 08:43

1

И тръмп разбра че сте ДЕМАГОЗИ И ПРИКАЗВАТЕ ПРАЗНИ ПРИКАСКИ

Добави коментар

Водещи новини