Гутериш: Природата е разгневена, трябва спешно да променим начина си на живот

Генералният секретар на ООН Антониу ГутеришАнтониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 г. в религиозно заяви на лидерите на страни от целия свят, събрали се в Ню Йорк на среща на върха, посветена на темата за климата, че е тяхно задължение да спрат климатичната криза. Той каза това при откриване на срещата на върха, която се провежда ден преди откриването на общополитическите дебати на годишната сесия на Общото събрание на ООН, предаде ДПА.

"Ако ние не променим спешно нашия начин на живот, ние излагаме на риск самия живот", заяви Гутериш. Той допълни: "Природата е разгневена".

Генералният секретар на ООН заяви, че е поискал от лидерите да дойдат на срещата на върха не с "хубави речи, а конкретни действия" за отказ от изкопаемите горива и за забавяне на покачването на температурите по света.

Гутериш заяви, че световната общност все още може със съвместни усилия да не допусне покачването на средната температура на планетата до 2100 с повече от 1,5 градуса по Целзий в сравнение с прединдустриалната епоха, предаде ТАСС. Гутериш обаче допълни, че постигането на тази цел ще наложи фундаментално преобразуване на всички аспекти на обществото, на това как хората се занимават със селското стопанство, как използват земята, как снабдяват с гориво превозните средства и как осигуряват енергия за икономиката.

Коментари

  1. 2019.10.01 | 02:43

    вижте, каквото и да правим , реалноста е , че с тези темпове на обезлесяване и все-по дълги лета имаме не повече от 40-50 години. след това ще стане ад , ще има и огромно земетресение с по 20-30 мета вълни, в земата остават огромни ями след 100 години добив на фосшлни горива , щом в Албърта където е петролът има земетресения , съдето е най-старота земна плоча едно цяло, нещата не са на добре , условита годни за живот на земята са такива за нищожен момент от историята и , и е чиста случайност , че все още са такива , кислорода, водата , горите , не са гарантирани вечно , затова по -добре да си пием ракията докато може , колкото може , че утре може и да ни няма

  2. 2019.09.23 | 20:30

    Ще купуваме нови коли, хибриди-мибриди, ще се топлим на вятърна енергия със слънчев оттенък, ще плащаме големи данъци, за да могат да сеят цветя и рози и мигом Земята ще се кротне и ще ни затърпи. Тези да вземат да пишат приказки за най-малките, че останалите не им вярваме и на звук от казаното.

  3. 2019.09.23 | 20:20

    Трябва спешно да Ви вдигнем данъците и всичко възможно и да правим богатите хора по богати,Вие си вярвайте.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет