Жертвите на урагана Дориан на Бахамските острови вече са 20

  • 05 септември 2019 07:02

  • 352
  • 0
Жертвите на урагана Дориан на Бахамските острови вече са 20
© getty images

Жертвите на урагана Дориан на Бахамските острови вече са 20, съобщи министърът на здравеопазването Дуейн Сандс, цитиран от Франс прес и ТАСС.

Предишните данни бяха за седем загинали. Очаква се броят на жертвите да продължи да нараства.

Спасителните операции и претърсването на наводнените къщи едва започнаха, отбеляза Сандс.

По последни данни ураганът е разрушил или повредил около 13 000 сгради на Бахамските острови. Обширни райони са под вода.На въздушни снимки се вижда, че някои райони са напълно опустошени от наводненията и бурните ветрове, отбелязва ДПА.

Отслабнал, но все още представляващ смъртоносна заплаха, ураганът продължава по пътя си на север по югоизточното крайбрежие на Съединените щати, предаде Асошиейтед прес.

Милиони хора получиха нареждане да се евакуират, на фона на прогнозираните наводнения заради проливните дъждове и големите вълни.Дориан вероятно ще премине опасно близо до град Чарлстън, в щата Южна Каролина, който е особено уязвим, тъй като се намира на полуостров.

Ураганът, който бе достигнал максималната пета категория по петстепенната скала на Сафир-Симпсън, отслабна до втора категория.

По данни на Националния център на САЩ за наблюдение на ураганите Дориан се намира край щата Джорджия и се движи към Южна Каролина с около 12,6 км/ч. Скоростта на съпътстващите ветрове надхвърля 176 км/ч, съобщи ТАСС.

Последвайте канала на

БТА
352 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини