Предлагат химическа кастрация в Алабама за педофилите

  • 22 август 2019 07:00

  • 841
  • 4
Предлагат химическа кастрация в Алабама за педофилите
© Pixabay

Законът изисква осъдените за сексуално престъпление срещу дете под 13 години да започнат химическа кастрация един месец, преди да излязат от затвора. Приемът продължава, докато съдът не прецени, че повече не е необходим. Престъпниците трябва и да плащат медикаментите, освен ако е извън финансовите им възможности.

„Законът е стъпка към защитата на децата“, заяви губернаторът на Алабама Кей Ивий.

Самоволното спиране на медикаментите се смята за нарушение на условното освобождаване и престъпникът е бъде принуден да се върне в затвора.

Щатският конгресмен Стив Хърст, който е вносител на закона, заяви, че наказанието е подходящо предвид тежестта на престъплението.

Химическата кастрация се извършва чрез прием на медикаменти – таблетки или инжекции, които потискат либидото и правят невъзможно извършването на сексуален акт. Активността на хормона тестостерон се връща до нивата преди половото съзряване. Ефектът е обратим обаче, ако приемът се прекрати.

Кастрацията има дълга история, не само в САЩ, а и по света. След Втората световна война използването и намалява, за да се възобнови през последните няколко десетилетия. През 1996 година Калифорния се превърна в първия щат приел закон за химическа кастрация след второ сексуално посегателство срещу дете. Последваха го Флорида, Айова, Луизина, Монтана и Уисконсин, а Тексас прие закон за хирургическа кастрация.

Химическата кастрация предизвиква противоречиви реакции. Според критиците й насилственото й прилагане е нарушение на правата на човека.

Последвайте канала на

Калина Христова
841 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
бла

2019.08.22 | 11:11

3

А, браво на тях

да де

2019.10.14 | 21:53

4

Но пак е смотано - престъпникът да спрял приемът на кастрационните медикаменти, ако вече не било необходимо(?!), да се преценявала тежестта на престъплението ... дрън, дрън. Бивш наркоман и бивш педофил няма. Кучето се е научило да гризе кокала и ще го гризе докрай!!!
Браво на Тексас! Само хирургическа кастрация!!! Следващият ще си помисли...

хихихи

2019.08.22 | 07:19

1

А аз предлагам и за политиците, че много се размножават.

COLUMBO

2019.08.22 | 07:25

2

az sam ZA....

Добави коментар

Водещи новини