Обама: Расистките възгледи не бива да стават норма

  • 06 август 2019 07:57

  • 328
  • 3
Обама: Расистките възгледи не бива да стават норма
© Getty Images

Бившият президент на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият заяви, че американците трябва да отхвърлят решително реториката на всеки лидер, който насажда страх и омраза, предаде Асошиейтед прес.

Докато всички ние не се надигнем и не тропнем с крак пред длъжностните лица, отговарящи за изменението на законите за оръжията, тези трагедии ще продължат да се повтарят, написа Обама. Той добави, че не бива да се позволява расистките възгледи да се превърнат в норма.

Това е първото публично изявление на Обама след масовите убийства в Тексас и Охайо и в него не бе споменат Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския.

Двайсет и двама души бяха убити в събота в Ел Пасо, Тексас. Още девет загинаха в неделя в Дейтън, Охайо. Нападателят в Ел Пасо е публикувал расистки текст преди атаката, казват следователи. Мотивът на стрелеца в Дейтън, загинал при атаката, е неясен засега.
 

Последвайте канала на

БТА
328 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.08.06 | 10:19

3

Напротив в България е задължително да станат Норма и то възможно най-бързо няма време Минута е много

2019.08.06 | 09:12

2

taka shte da e riazan bokluk dokato vie prestapnicite prodadohte darjavite na horata na arabskite manafi te shte si zashtitavat darjavite drug nacin niama.

2019.08.06 | 08:12

1

Касапинът на Сирия май не е доволен да вижда удома си това, което охотно налагаше в чужди държави и общества! Разделяй и владей, стар и изпитан принцип! За радост врече и на американска територия!

Добави коментар

Водещи новини