Тръмп поздрави новия гръцки премиер Мицотакис за победата му

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския поздрави новия гръцки премиер Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г. ден след безапелационната му победа срещу партията на досегашния министър-председател Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли, предаде Франс прес.
Президентът Тръмп се обади по телефона на Мицотакис, за да го поздрави, посочи в кратко комюнике Белият дом.


Двамата ръководители изразиха обща воля да работят заедно и да съхранят близкото сътрудничество между САЩ и Гърция, отбелязва президентството.

Мицотакис, който положи клетва в понеделник, получи в наследство два тъжни рекорда в еврозоната: безработица от 19,2 процента и дълг от 180 процента от Брутния вътрешен продукт, отбелязва АФП.

Смятан за реформатор, близък до деловите среди, новият премиер изрази убеденост, че през следващите години Гърция ще се превърне в "приятната изненада" на еврозоната с растежа си.

Посрещайки Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли в Белия дом в края на 2017 г., Тръмп похвали "фантастичната работа", свършена от страната му за излизане от икономическите и финансовите си трудности.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет