Тръмп отново отправи критики срещу Парижкото споразумение за климата

  • 09 юли 2019 07:25

  • 468
  • 0
Тръмп отново отправи критики срещу Парижкото споразумение за климата
© Gettyimages

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския отново разкритикува Парижкото споразумение за климата, което определи като неефикасно, несправедливо и много скъпо, предаде Франс прес.

В реч, посветена на водещата роля на САЩ по екологичните въпроси и произнесена в Белия дом, Тръмп заяви: "Ние искаме възможно най-чистия въздух, ние искаме възможно най-чистата вода и правим всичко, за да го постигнем".

Президентът разкритикува онова, което той нарича "война срещу американката енергия", водена от предшественика му, демократа Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият. Той отхвърли "радикалните планове" за борба срещу климатичните помени, които, според него, не "правят света по-чист".

"Ние ще защитаваме околната среда, но ние ще защитаваме също и американския суверенитет, американския просперитет и американските работни места", подчерта Тръмп, а после формулира критиките си срещу Парижкото споразумение за климата, от което САЩ обявиха, че се изтеглят.

Като реакция на речта на Тръмп, бившият американски вицепрезидент Ал Гор, който е защитник на каузата на климата, написа в Туитър, че президентът "отказва да се изправи пред реалността". Той добави, че американските избиратели няма да се остават да бъдат подведени от един президент, който се опитва да прикрие катастрофалните си постижения в областта на околната среда.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
468 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини