Тръмп отхвърли критиките по повод планираните от него тържества за националния празник на САЩ

  • 03 юли 2019 19:54

  • 563
  • 1
Тръмп отхвърли критиките по повод планираните от него тържества за националния празник на САЩ
© gettyimages (архив)

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския отхвърли днес критиките, че планираните от него чествания на Деня на независимостта във Вашингтон ще струват прекалено на данъкоплатците, предаде БТА, цитирайки ДПА.

Тръмп планира в честванията във Вашингтон да има танкове и военни самолети и той да произнесе реч. Опоненти на президента разкритикуваха цената и военните аспекти на неговите планове. Днес Тръмп коментира, че цената на церемонията във Вашингтон ще бъде много малка в сравнение с онова, което си заслужава. "Ние притежаваме самолети, ние имаме пилоти, летището е точно до нас (военновъздушната база Андрюс), всичко, от което се нуждаем, е гориво", написа Тръмп в Туитър. "Ние притежаваме танкове и всичко останало. Фойерверките пък са дарени от двама от великите хора. Страхотно!", допълни той.

В-к "Вашингтон пост" написа, че Националната служба за управление на парковете отклонява близо 2,5 милиона долара за събитието утре във Вашингтон, което било само част от общата сума, която пък превишавала разходите за честванията за предходните години. Противници на Тръмп твърдят, че проявата утре е политизирана и Белият дом раздавал на съюзници на президента билети за ВИП местата, от които утре гостите ще слушат президентското слово.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
563 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.07.03 | 21:13

1

само тръмп в газъ ви педали

Добави коментар

Водещи новини