Ивайло Калфин: Председателят на ЕК трябва да има опит в изпълнителната власт

  • 21 юни 2019 08:04

  • 276
  • 2
Ивайло Калфин: Председателят на ЕК трябва да има опит в изпълнителната власт
© Getty Images/Guliver (архив)

За председател на Европейската комисия трябва да се търсят хора с опит в изпълнителната власт в своите държави, заяви в сутрешния блок на БНТ бившият външен министър Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска.

Той изрази мнението, че е нормално на този етап лидерите на ЕС да не постигнат консенсус за това кой да заеме високите постове в европейските институции.

Всички важни постове в предишния мандат са били водени от представители на ЕНП, без тя да има такова голямо представителство, така че е очаквано сега тя да загуби тези си позиции, заяви Калфин.

С оглед на това според Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска кандидатът на ЕНП за председател на ЕК Манфред ВеберМанфред ВеберМанфред Вебер – германски политик. Манфред Вебер е роден на 14 юли 1972 г. в баварското селище не е най-подходящият. Ако искат да имат председател на ЕК, представителите на ЕНП трябва да имат друг вариант освен него, допълни Калфин.

Ако Борис Джонсън стане председател на консервативната партия във Великобритания - и респективно - премиер, може да се очакват „ръбести камъни“ при преговорите за Брекзит.

Последвайте канала на

Novini.bg
276 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
КАЛФА

2019.06.21 | 09:53

2

,която се навира да е винаги "под ръка".Но за да се издигнеш трябват и още някои качества.Да си чувал за морал,да не предаваш каузи,да имаш лично мнение,да не си хлъзгав и т.н.

Ало

2019.06.21 | 09:03

1

Тоя пък експерт по японско навеждане кой го извади пак от скрина?

Добави коментар

Водещи новини