Сирийски бежанец от ИД е подготвял атака срещу американска църква

Сирийски бежанец, заподозрян в подготовка на нападение срещу църква в Пенсилвания от името на Ислямска държава (ИД), бе задържан вчера, предаде АФП, цитирайки министерството на правосъдието на САЩ.

Мустафа Мусаб Алоуемер е пристигнал от Сирия като бежанец през 2016 година. 21-годишният младеж се готвел за бомбен атентат срещу църква в Питсбърг, който щял да извърши от името на ИД.

Евентуален атентат е можел да причини много жертви, съобщи Майкъл Макгарити, представител на ФБР. "Ние приемаме много сериозно нападенията срещу църкви и други религиозни институции и ще използваме всичките си ресурси, за да попречим на терористични нападения срещу тях", увери той.

Заподозреният е показал документи за строежа на църквата и за използването на експлозиви на човек, когото смятал за симпатизант на джихадистите Това обаче бил агент на американската федерална полиция.

Задържаният бил подготвил план с 10 точки, планирайки да занесе експлозивите в църквата в раница. Атентатът щял да бъде извършен следващия месец.

Коментари

  1. 2019.06.20 | 08:38

    терористи вербувани и обучени от сереу им казват сирийци.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет