Демократи не искат Тръмп да изнася реч на 4 юли

  • 07 юни 2019 08:52

  • 343
  • 0
Демократи не искат Тръмп да изнася реч на 4 юли
© Getty (архив)

Демократи отправиха вчера призив към американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския да не изнася реч по случай националния празник на 4 юли във Вашингтон. Те го обвиниха, че иска да скъса с традицията, за да организира политическа проява, предаде АФП.

Лидерът на демократическото мнозинство в Камарата на представителите Стени Хойър и още двама конгресмени изпратиха писмо на президента републиканец. "В САЩ 4 юли е повод за празник и размисъл за саможертвите, направени от поколението мъже и жени основатели на страната за получаването на независимост. Много е жалко, че предвиждате паралелна проява, която може да създаде впечатление за политически митинг и това да бъде платено с парите на данъкоплатеца", пишат те.

В чест на обявяването на американската независимост на 4 юли 1776 г. десетки хиляди хора се събират всяка година, правят си пикник на просторните тревни площи на Националната алея и гледат голямата заря. Американският президент обикновено не произнася речи.

След като се отказа миналата година от идеята си за военен парад, вдъхновен от този на 14 юли във Франция, Тръмп намекна през февруари, че планира нещо, което обаче не бе потвърдено официално от Белия дом. "Запазете си датата! Ще направим едно от най-големите събирания в историята на Вашингтон. Ще се казва "Поздрав за Америка" и ще се проведе при Мемориала на Линкълн. Голяма заря, забавления и реч от вашия любим президент, тоест от мен!", написа той.

Последвайте канала на

БТА
343 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини